Info

Funky Finland esittelee kotimaisen rytmimusiikin tekijät, jotka ovat olleet tekemässä Suomea astetta funkymmaksi vuosien varrella! Ja jotka myös vievät omalla taiteellisuudellaan kukin tänä päivänäkin eteenpäin parhaimmillaan kokonaisia alakulttuureita ja tyylisuuntia täällä. Dynaaminen uusi online-palvelu ja tietokanava on ajan tasalla oleva läpileikkaus kaikesta tästä.

Ihan ensiksi esittelemme gruuvimman ja useimmiten orgaanisen rytmimusiikin viime vuosikymmenten avainartistit, jotka ovat nousseet joko tienraivaajina tai uudistajina alansa ikoneiksi jokainen sarallaan. He ovat alansa merkkinimiä, jotka jokaisen olisi syytä tuntea tänä päivänä osana suomalaista musiikkihistoriaa. Kaikki Funky Finlandin sisältö on myös englanniksi, koska haluamme levittää tietoutta kulttuurisista aarteistamme samalla koko maailmalle. Palvelu lanseerattiin kesäkuun alussa 2022.

Seuraavat kehitysaskeleet

Tähtigalleria ei toki ole koskaan valmis tai lopullinen vaan päivittyy tasaisin päivityksin niin lähikuukausina kuin alati jatkossa. Myöhemmin Funky Finland esittelee alan avainartistien ohella lukuisia muita alan merkittäviä nimiä ja mielenkiintoisimpia tulokkaita. Sivuston käyttäjillä tulee myös olemaan mahdollisuus ehdottaa artistien osalta lisäyksiä palveluun. Aluksi fokus on viime vuosikymmenissä, mutta sisältöä laajennetaan jatkossa kattamaan vanhemman polven tekijät.

Objektiivisuus ja riippumattomuus

Kymmenien vuosien kokemuksella ja laajalla alan tuntemuksella kuratoitu uusi informaatiopalvelu ei pyri olemaan korkein totuus asioista, mutta Funky Amigosin tekijätiimissä on tehty paljon taustatyötä, käytetty mahdollisimman luotettavia lähteitä ja kaikki tekstit on toimitettu ennen julkaisua artistien henkilökohtaisesti tarkistettaviksi. Tavoitteena on alusta alkaen ollut objektiivinen ja riippumaton tietolähde sekä ennen kaikkea portaali, jossa jaettujen mediatallenteiden ja olennaisten linkkien kautta voi helposti perehtyä syvemmin omiin suosikkeihinsa.

Funky Amigos pyrkii ennen kaikkea Funky Finlandin avulla tuottamaan hyötyä koko skenelle alan yleisöstä artisteihin ja muihin toimijoihin. Uskomme, että se rakentaa kaikkein parhaiten kulttuurista perustaa tulevaisuuden kannalta.

Musiikillinen rajaus

Funky Finlandin ytimessä ovat ns. mustan musiikin genret, kuten funk, soul, rhythm’n’blues/r&b, reggae, afrobeat, jazz ja hip hop. Se nostaa kuitenkin valokeilaan myös tekijät, jotka eivät ennakkoluulottomassa ja monimuotoisessa fuusiossaan asetu selkeästi genrerajoihin vaan tyypillisesti jäävät perinteisten kategorioiden ulkopuolelle. Kaikkien palvelussa esiteltävien artistien tuotannossa voi kuulla etenkin afroamerikkalaisen musiikkiperinnön ja laajemmin tarkasteltuna afrikkalaisen diasporan selkeän vaikutuksen. Tätä taustaa kunnioittaen musiikki on kuitenkin samaan aikaan sekä paikallista että globaalia – ja hyvinkin ainutlaatuista!

Sitä on Funky Finland, anna rytmin viedä!


Yhteystiedot

Sähköposti: contact [ät] funkyfinland.fi

Joonas Kervinen
etunimi [at] funkyamigos.fi, p. +358 400 748 928

Sami Mannerheimo
etunimi [at] funkyamigos.fi, p. +358 50 440 0209