Reino & The Rhinos

Bio

Reino & The Rhinos on näyttelijä-laulaja-muusikko Reino Nordinin aurinkoista ja lempeää suomenkielistä reggae-soulia bossanova- ja pop-vaikutteilla fuusioiva yhtye, joka on julkaissut kaksi albumia ja yhden EP-levyn. Backstage Alliancen vuonna 2008 julkaisema debyyttilevy Tähän tyyliin on näistä jossain määrin tunnetumpi ja arvostetumpi. Seuraavana vuonna ilmestyneen Nuoret siivet EP-levyn ja vuoden 2012 albumin Kohti huomista (Suomen Musiikki) jälkeen yhtyeen toiminta on päättynyt, ja Reino Nordin on keskittynyt soolouraansa. Sound system -pohjaisen reggae-rap‒fuusiolevy Bongo Rockin (2014) jälkeen hän teki siirtymän pop-laulajaksi ja on tullut tunnetuksi monista puhdasverisistä listahiteistä.

The Rhinos -yhtyeessä soitti monia legendaarisesta reggae-yhtyeestä Soul Captain Bandista tuttuja muusikoita, kuten kitaristi Seppo “Paarma” Salmi, kosketinsoittaja-äänitetuottaja Tommi “Bommitommi” Tikkanen, rumpali Joakim Bachmann ja saksofonisti-huilisti Antti Kana. Muita olennaisia muusikoita etenkin alkuaikoina olivat kokenut kosketinsoittaja Kim “Kasio” Rantala (Giant Robot, Jätkäjätkät), taustalaulajat Helmi ja Tuuli Saksala sekäReino Nordinin velipuoli, kitaristi Boris Nordin, joka tunnetaan nykyään artistinimellään Bobby Oroza.

Teksti: Joonas Kervinen

Diskografia

Albumit:

• Tähän tyyliin (2008) (Backstage Alliance)
• Kohti huomista (2012) (Suomen Musiikki)

EP’t:

• Nuoret siivet (2009) (Backstage Alliance)

Tiesitkö?

Reino Nordin soitti itsekin aikoinaan Soul Captain Bandissa perkussionistina ja rumpalina lempinimellä “Bongo Rhino”. Hän toimi muutenkin aiemmin aktiivisesti paikallisessa reggae-skenessä ennen kuin perusti Reino & The Rhinos -yhtyeen. Nordin on sittemmin omien sanojensa mukaan halunnut hylätä “reggae-Reinon” ja myös tästä syystä johtuen alkoi tekemään täysin toisenlaista pop-musiikkia. Hän on naimisissa paljon julkisuudessa kohua herättäneen hyvinvointivalmentaja Maria Nordinin kanssa.

Tähän liittyviä artisteja:

aktiivinen

Bobby Oroza

Helsinkiläinen Bobby Oroza (oik. nim. Boris Nordin) esittää retrohenkistä, raa’aksi mutta melodiseksi ja lempeäksi kuvailtua soulia yhdessä Timmion Recordsin studioyhtyeenäkin tunnetun Cold Diamond & Minkin kanssa. a hän on saanut paljon faneja etenkin Yhdysvaltain latinalaisamerikkalaisissa...

aktiivinen

Cool Sheiks

Jo viidellä eri vuosikymmenellä soittanut ja edelleen esiintyvä Cool Sheiks on yksi legendaarisimmista suomalaisista mustan rytmimusiikin akteista. Yhtye on usein kutsunut itse musiikkiaan työväenluokan jazziksi.

ei aktiivinen

Soul Captain Band

Soul Captain Band on vuonna 1997 perustettu yhtye, joka oli avainroolissa nostaessaan suomireggaetä laajalti tunnetuksi ja suosionsa huipulle 90-luvun lopulta lähtien. Bändi pohjalta on syntynyt muun muassa Sound Explosion Band, lasten orkesteri Paukkumaissi ja monet...